Økonomisk overblik

6 gode råd til et bedre overblik over din økonomi

Økonomien er en stor del af vores liv som vi på ingen måde kan undgå. Vi har her samlet en række gode råd til, hvordan du kan få et bedre overblik over din økonomi. Mange har ikke overblik over deres økonomi, og det tynger dem i deres hverdag. Med vores råd er du godt på vej til at få et bedre overblik over din økonomi og en bedre fornemmelse omkring din økonomi. Det kan godt betale sig at sætte sig ned en eftermiddag og få styr på disse ting. Det kan du få gavn af både psykisk men også økonomisk.

1. Læg et budget

Vi nævner det ofte i vores artikler, og denne gang er ingen undtagelse. At lægge et budget er nøglen til et bedre overblik over din økonomi. Med et budget har du fuldstændig styr på dine udgifter og indtægter ned til mindste detalje. Når først du har styr på indtægter og udgifter, har du allerede et rigtig godt overblik og den faste del af din økonomi. Vi har lavet en guide til, hvordan du kan lave et simpelt budget ganske nemt lige her. Når så du er ved at lave et budget, kan du med fordel se på de udgifter du har. Vurdér om der er nogle af dem som du kan skære helt fra eller måske skifte ud med et billigere alternativ.

2. Få styr på dit forbrug

De fleste har ikke noget reelt overblik over deres forbrug, og det kan skabe store huller i skrøbelige økonomier. Du kan danne dig et overblik over dit forbrugsmønster ved at printe 6 måneders kontoudtog fra din bankkonto ud. Herefter er det bare at starte fra en ende af og se på de forskellige poster. Her kan du med fordel sætte et excelark op hvor du inddeler det i forskellige kategorier fx mad, fornøjelse, oplevelser. Så plotter du de forskellige ting ind, og så kan du se, hvordan og hvor mange penge du har brugt de sidste 6 måneder. Det giver dig et godt indblik i dit forbrugsmønster, og kan hjælpe dig med at finde steder, hvor du måske bruger lidt for meget eller hvor der kan nedjusteres eller helt skæres fra.

3. Ryd op og find alternativer

Du kan med fordel tage et kig på alle din abonnementer, forsikringer og varme- og elregninger. Vurdér hvilke du kan undvære, og undersøge alternativer til dem du vil beholde. Der kan være mange penge at spare både på abonnementer og forsikringer. At sætte sig ned og se på abonnementer og forsikringer giver dig samtidig god mulighed for at undersøge dine dækninger osv. Samtidig kan du måske lave justeringer eller få opdateret manglende dækninger. Så har du også styr på hvordan du er forsikret og hvilke abonnementer du har.

4. Drop betalingskortene

Det lyder meget oldschool at droppe sine betalingskort, men det at bruge kontanter fremfor kort, gør det mere overskueligt, hvor mange penge man bruger og hvor mange penge man har tilbage. Det er utroligt nemt at svinge kortet, og det kan gøres uden at have noget som helst begreb om, hvordan bankkontoen egentlig ser ud. Med kontanter i pungen kan du med det samme se hvor meget du har, og hvor meget du har tilbage når du har brugt noget. Samtidig får du pengene igennem hænderne og en mere nær følelse af at bruge pengene.

5. Adskil mad og sjov

Du kan med fordel oprette to kontoer – en konto til mad og en konto til sjov. På den måde får du tingene lidt adskilt og det gør det nemmere for dig at have overblik over dit forbrug. Samtidig med bedre overblik hjælper det dig også til at kontrollere og sætte grænser for dit forbrug. Med en konto til hver ting kan du fastsætte et fast beløb hver måned som må bruges på de forskellige ting. Dermed ved du præcis hvad du har hver måned, fremfor at man ved en enkelt konto til det hele, har en noget sløret linje for hvor mange penge der skal gå til hvad.

6. Brug en App til at hjælpe dig

Vi kan anbefale dig at bruge appen Spiir til at hjælpe dig med at holde styr på dit forbrug. Spiir er et rigtig godt værktøj og gør rigtig meget af arbejdet for dig til bedre overblik over din økonomi.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig igang med at få et bedre overblik over din økonomi.

Udgivet i Guides og tagget , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *