Kirke

Billig konfirmation

Konfirmationstiden nærmer sig og for mange er denne dag en stor udskrivning, som efterlader et stort tomt hul på bankkontoen. Det kan være dyrt at holde konfirmation, men det behøver det ikke være. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan holde en billig konfirmation. Det er ikke værdien af hele konfirmationen i kroner og øre som afgør, hvorvidt konfirmanden får en god dag eller ej.

Tag en snak

Først og fremmest vil det være en god ide, at du tager en snak med din konfirmand omkring hele konfirmationen, så i kan forventnings afstemme inden i forbereder festen. Snak om konfirmandens ønsker og find ud af, hvad der er muligt. I kan med fordel prioriterer ønskerne, så det er de bedste ønsker, der kommer med. Konfirmanden kan sagtens få opfyldt mange af sine ønsker og samtidig holde en billig konfirmation.

Tøjet

Tøjet er en af de poster som hurtigt kan blive dyr. Stil jer selv spørgsmålet; Behøver det være nyt? Der findes et hav af Facebook grupper til salg af konfirmationstøj, og her er der mange penge at spare. Som regel er konfirmationstøjet kun noget som har været brugt 1 gang, og det er jo nærmest nyt. Ved at købe et sæt brugt konfirmationstøj eller kjole kommer du kun af med en brøkdel af prisen, sammenlignet med helt nyt tøj. Når det kommer til drengens konfirmationstøj, kan med tænke praktisk og købe noget, som han også vil kunne bruge til hverdag efter konfirmationen.

Festlokaler

Er det nødvendigt at holde festen et flot og fancy sted? Bliver den bedre og mere hyggelig af den grund? Ikke nødvendigvis. Det kan være mindst lige så hyggeligt at holde festen derhjemme i haven, garagen eller stuen – og så er det billigere. Man kan rydde stuen og sætte borde og stole op og forvandle hele stuen til en gildesal. Faktisk behøver en stue ikke være kæmpe stor for at kunne rumme mange gæster, det er blot et spørgsmål om indretning. Ved at holde festen derhjemme sparer du udgiften til at leje lokaler eller en restaurant. Så skal du blot skaffe borde og stole nok til hele familien, dette kan man typisk leje billigt. Mange mener også at der skabes en mere afslappet stemning blandt gæsterne, hvis man holder festen derhjemme.

Brug for et konfirmationslån?

Hjemmelavet pynt og indbydelser

Brug hjemmelavede invitationer, det er mere unikt og mere personligt. Du kan også bruge online invitationer, hvilket er endnu billigere. Lav pynten til dit festlokale selv. Med ganske få midler kan man lave noget rigtig festligt. Man kan fx. bruge blomster, grene, blade osv fra naturen ved at gå i en tur. På Pinterest kan man finde rigtig meget inspiration til, hvordan du kan lave pynt. Børnene i familien vil formentlig elske at have en kreativ eftermiddag, hvor der bliver bikset noget flot pynt og nogle lækre indbydelser sammen.

Spørg dit netværk

Brug dit netværk – det kan spare dig for mange penge. Hvis du fx står og skal leje borde og stole, så spørg i dit netværk om nogen måske ligger inde med den slags, eller om nogen måske kender nogen som gør. Der er som regel altid en som har et arbejde, hvor de kan låne den slags. På den måde kan du være heldig at dit netværk kan hjælpe dig, uden det nødvendigvis behøver koste noget. Det kan også være der er brug for hjælp til maden, konfirmationskørsel eller lign. Oftest vil vores familie og venner hjertens gerne hjælpe til.

Maden

Mad og drikkevarer er også en af de store poster, men det er et spørgsmål om hvilken slags mad man ønsker. Der er helt klart en masse penge sparet ved at lave alt maden selv. Det behøver jo ikke være noget flot og fancy, det kan være konfirmandens livretter i en buffet fx. Du kan med fordel starte i forvejen, nogle ting kan fryses ned og dem kan du lave på forhånd og så tø dem op til festen. Køb ind i god tid og køb tilbud. Alt hvad der kan fryses ned kan du sagtens købe et godt stykke tid i forvejen, så hold øje med tilbudsaviserne og slå til. Det samme gælder dikkevare, hold øje med tilbudsaviserne eller kør til tyskland og fyld en trailer. Spørg eventuelt rundt i familien og blandt venner, om nogen har lyst til at hjælpe til med maden. Alle familier har en tante, en bedste eller nogen som bare laver den helt perfekte pastasalat, islagkage eller hvad det end måtte være.

Tilskud

Hvis du har lav indkomst har du mulighed for at søge tilskud til konfirmation. Der findes nogle forskellige fonde og du kan også søge gennem statsforvaltningen. Så hvis midlerne er små, er det klar værd at undersøge. Tilskud kombineret med en billig konfirmation = en endnu billigere konfirmation.

Udgivet i Øvrige, Sparetips og tagget , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *