a-kasse

Er du medlem af en a-kasse?

Frygten for at miste sit arbejde sidder i os alle. Det er derfor en god ide at være medlem af en a-kasse. En a-kasse hjælper dig, hvis du skulle gå hen og miste dit arbejde med dagpenge og rådgivning. Man kan godt se på en a-kasse som en slags forsikring. Man håber ikke man får brug for den, men når uheldet er ude, så er medlemskabet utroligt rart at have.

Vær sikret en indkomst

Du skal være medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder mens du er i arbejde, har du som udgangspunkt ret til dagpenge. Hvis du mister dit arbejde og ikke er medlem af en a-kasse kan du muligvis få kontanthjælp. Er du derimod medlem af en a-kasse, kan du få dagpenge. Satsen er op til 19.083 kr brutto om måneden hvis du er på fuld tid.

Få dagpenge efter end uddannelse

Hvis du melder dig ind i en a-kasse, mens du studerer har du ret til dagpenge på dimmitend-satsen som færdiguddannet. Du skal have været medlem af en a-kasse i 12 måneder under din uddannelse for at få ret til dagpenge. I de fleste a-kasser er det gratis at være medlem, mens du er studerende.

Få ekstra hjælp hvis du mister jobbet

Når du er medlem af en a-kasse kan de hjælpe dig med at komme videre og vende tilbage til arbejdsmarkedet. De kan hjælpe dig med jobsøgning eller efteruddannelse, så du kan dygtiggøre dig yderligere og dermed blive mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Indhent akasse tilbud hos tjenestetorvet

Satser

Træk det fra i skat

Du kan få fradrag i skat for dit medlemskab, alt du skal gøre er blot at tilføje det til din forskudsopgørelse i felt 439.

Rabatter

Rigtig mange a-kasser har indgået en masse aftaler som kan give dig rabat forskellige steder. På den måde kan du hente nogle af kontingent pengene hjem igen.

Det koster ca 500kr om måneden at være medlem af en a-kasse, men når man trækker skattefradrag og rabatordninger fra, er det pludselig ikke så dyrt længere. Der er ingen tvivl om at det er en fornuftig ting at være medlem af en a-kasse. Er du i tvivl om du har råd til at betale kontingentet foreslår vi at du lægger et budget. Vi har lavet en guide til hvordan du laver et budget lige her.

Udgivet i Øvrige og tagget , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *