Låneudbydere

Økonimius er en sammenligningsside for lån samt en hjemmeside med gode råd til dagligdagsøkonomien. Vi skaber hele tiden nyt indhold for at gøre det endnu lette for dig at forstå dig på din økonomi. Vi håber at kunne bidrage med en masse redskaber, som gør det overskueligt for dig at have styr på din økonomi. 

Idag er der så mange aktører på lånemarkedet, at det ikke er til at finde hverken hoved eller hale i de mange muligheder. Vores mission er at gøre lånemarkedet overskueligt og gennemskueligt for dig. Der er mange faktorer at tage højde for inden man låner, og det er derfor vigtigt at du er klædt ordentligt på, og det er her vi kommer ind i billedet. Vores låneliste viser dig de informationer du skal bruge, beløb, løbetid, rente, ÅOP, alderskrav og udbetalingstid samt øvrige krav. 

Når du klikker på et link her på siden og ansøger om et lån vil vi blive betalt kommission for dette.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "loan-feed-1"

Før du låner

Der er nogle ting du bør overveje før du låner penge. Et lån påvirker din økonomi på flere måder, og det er derfor vigtigt at du sætter dig grundigt ind i, om det er det rigtige for dig at gøre.

1. Kan jeg betale det tilbage?

Den første ting du skal spørge sig selv om, er naturligvis om du har råd til at betale lånet tilbage igen. Du skal overveje og undersøge om der er økonomisk råderum i dit budget til en fast ydelse hver måned. Det kan være du måske skal ofre en bytur eller to, eller et restaurantbesøg hver måned for at have råd til at betale afdraget, og dette skal du naturligvis være klar til.

2. Hvor meget skal jeg låne?

Før du låner er det vigtigt at finde ud af, hvor meget du reelt set har behov for at låne. Jo mere du låner, desto dyrere bliver det for dig i sidste ende. Du kan derfor med fordel overveje, hvad er det du skal bruge pengene til? Er der nogen måde du måske kan gøre det billigere? Og i det hele taget overveje om det du skal bruge pengene på er nødvendigt. Hvis det fx er køleskabet som er gået i stykker, kan du jo overveje om du kan nøjes med et billigt brugt indtil du kan få sparet op til et nyt, på den måde skal du ikke låne et lige så højt beløb.

3. Undersøg priserne på lån

Inden du vælger det første og det bedste lån, er det en god ide at undersøge markedet og indhente flere tilbud. Så kan du vælge det billigste og bedste lån. Der er stor forskel på priserne på lån, og din kreditværdighed har også meget at sige når det kommer til renterne på lånet. I vores låneoversigt kan du se et repræsentativt eksempel ved hver låneudbyder – husk dog at dette er et repræsentativt eksempel og at det derfor kan afvige fra det tilbud du kan modtage afhængig af din kreditvurdering.

4. Hvordan er din økonomiske situation?

Før du låner bør du overveje og vurdere din økonomiske situation – låneudbyderen gør det samme ved kreditvurdering, men det er ikke alle faktorer de kan tage med fordi de ikke har det samme personlige indblik i dit privat og arbejdsliv som dig selv. Det er eksempelvis kun dig som ved, hvordan det går på dit arbejde. Der har måske lige været en fyringsrunde og så er det måske ikke det rigtige tidspunkt at optage et lån. Det kan også være at det ikke går så godt i dit parforhold, og dermed muligvis risikerer at blive alene, det vil have store konsekvenser for din økonomi.

5. Lad vær med at låne penge for at betale på andre lån

Det er en rigtig dårlig ide at låne penge til at betale af på andre lån. På den måde kommer du kun længere ud og det fungerer ligesom at tisse i bukserne – det varmer kun en kort periode. Hvis du har mange gældsposter og svært ved at betale dem tilbage er det måske en god ide at søge om et samlelån. Du kan læse mere om samlelån her.

6. Vælg den rigtige løbetid

Det kan være svært at vælge den rigtige løbetid – skal den være lang eller kort? Svaret på det spørgsmål der meget individuelt og afhænger af din økonomi. Det mest fornuftige er at vælge en så kort løbetid som muligt, det vigtige er at den skal passe til din økonomi. Så sæt dig ned og kig på dit budget og find ud af hvor meget du kan undvære hver måned og juster det ind på dit lån. Så har du en passen løbetid. Hvis du ikke har et budget, har vi lavet en guide til hvordan man laver et her.

7. Øg dine chancer for et godkendt lån

Der er nogle ting du kan gøre for at øge chancerne for at gå godkendt et lån. Låneudbyderne laver en kreditvurdering af dig, altså en vurdering af din evne til at betale det lånte beløb tilbage. Vi har lavet en guide/artikel med gode råd til hvordan du kan øge dine chancer for at få godkendt et lån her.

Har du overvejet et samlelån?

Hvis du har flere forskellige gældsposter, kan du oftest med fordel samle alle dine lån i et samlelån. Med ét samlet lån slipper du for at betale gebyrer ved mange forskellige kreditorer, og hvis du har mange små lån vil renterne på disse ofte være højere end ved et samlelån. Mange låneudbydere tilbyder de såkaldte samlelån, hvor de faktisk også sørger for at dine lån som skal samles, bliver indfriet. Det er ganske nemt og simpelt for dig, og du behøver ikke foretage dig yderligere når du har underskrevet din låneaftale og givet de informationer som låneudbyderen har behov for.

Fordele ved samlelån
  • Få ét samlet lån
  • Bedre overblik
  • Spar penge på gebyrer
  • Bliv hurtigere gældfri
  • Få flere penge mellem hænderne
  • 1 regning at betale fremfor flere
  • Bedre rente

Læs hele vores artikel om samlelån lige her.